Een werknemer draagt ​​een beschermend masker en vlamvertragende beschermingsmiddelen in een industriële omgeving. Hij voert laswerkzaamheden uit en heeft een lastoorts in de hand. Op de achtergrond zijn pijpen, gereedschap en een EHBO-doos te zien. Rechtsonder in de afbeelding staat het logo “Portwest Peak Protection”. Er is een link die leidt naar onze collectie vlamvertragende kleding.

In veel sectoren zoals de industrie, de brandweer of in laboratoria is het dragen van speciale beschermende kleding wettelijk verplicht. Vlamvertragende werkkleding beschermt werknemers tegen de gevaren van hitte en vuur. Twee centrale Europese normen regelen de eisen voor dergelijke beschermende kleding: EN ISO 11612 en EN ISO 14116.

 

Een grijs, vlamvertragend en antistatisch shirt met lange mouwen. Het FR11 vlamvertragende, antistatische T-shirt met lange mouwen heeft een ronde hals en lange mouwen, zonder zichtbare zakken of versieringen. Het is eenvoudig en biedt bescherming tegen hitte en statische elektriciteit. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.Een zwarte vlamvertragende jas met lange mouwen. De Bizweld BIZ2 vlamvertragende jas heeft twee borstzakken met klep en sluit aan de voorkant met knopen. Op de linkermouw bevindt zich een veiligheidscertificaatpatch. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.

EN ISO 11612: Bescherming tegen hitte en vuur

Werkkleding gecertificeerd volgens EN ISO 11612 biedt bescherming tegen hitte en vuur. Deze norm beschrijft de eisen aan materialen die bedoeld zijn om het lichaam van de drager te beschermen tegen hitte en/of vuur. Het hoofd, de handen en andere bijzonder blootgestelde lichaamsdelen vallen niet onder deze norm. Daarom worden aanvullende beschermingsmaatregelen aanbevolen. Typische toepassingsgebieden voor EN ISO 11612 gecertificeerde kleding zijn industriële omgevingen en elektrische werkzaamheden. Deze kleding beschermt de drager tegen kortdurende en intense blootstelling aan hitte, waardoor het risico op brandwonden aanzienlijk wordt verminderd.

 

Een oranje vlamvertragende en antistatische beschermende overall met zilveren reflecterende strepen op de armen, benen en schouders. De vlamvertragende, antistatische overall Bizflame 280g FR28 heeft twee borstzakken en sluit met een ritssluiting. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.Een blauwe, vlamvertragende en antistatische beschermende overall met zilveren reflecterende strepen op de armen, benen en schouders. De vlamvertragende, antistatische overall Bizflame 210g FR21 heeft twee borstzakken en sluit met een ritssluiting. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.

EN ISO 14116: Beperkte vlamverspreiding

De norm EN ISO 14116 beschrijft veiligheidskleding gemaakt van materialen met beperkte vlamverspreiding. Deze beschermende kleding is ontworpen om de drager te beschermen tegen kortstondig, onbedoeld contact met hitte of vonken. Bij langdurige blootstelling aan hitte zijn aanvullende beschermende maatregelen vereist. EN ISO 14116 vermindert het risico dat de kleding zelf vlam vat en zo een extra gevaar vormt. Deze norm is vooral belangrijk voor werkzaamheden waarbij rondvliegende vonken of kortstondige hitte-effecten vaak voorkomen.

 

Een geel-zwart hoge zichtbaarheidsjack met zilveren reflecterende strepen op de armen, borst en taille. De vlamvertragende, antistatische multinorm signalisatiejas Bizflame FR61 heeft een hoge kraag, een ritssluiting en extra drukknopen aan de voorzijde. Het beschikt over meerdere zakken, waaronder een borstzak met ritssluiting. De onderste helft van de jas is zwart, terwijl de rest geel is voor een betere zichtbaarheid. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.Een gele en zwarte hoge zichtbaarheidstuinbroek met zilveren reflecterende strepen op de pijpen. De multinorm hoge zichtbaarheidstuinbroek FR63 heeft verstelbare bandjes, een grote borstzak en extra zakken op de benen. De onderste helft van de pijpen is zwart, terwijl de rest van het kledingstuk goed zichtbaar geel is. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.

De combinatie van beschermende maatregelen

Voor een optimale bescherming op de werkvloer is het vaak nodig om kleding te dragen die aan beide normen voldoet. Dit zorgt ervoor dat de drager beschermd is tegen zowel intense hitte als korte, vlamspuwende gevaren. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke vereisten van elke werkplek en de juiste beschermende kleding te selecteren.

 

Een rode vlamvertragende en antistatische beschermende overall met zilveren reflecterende strepen op de armen, benen en schouders. De vlamvertragende, antistatische overall Bizflame 350g FR50 heeft twee borstzakken en sluit met een ritssluiting. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.Een zwarte, vlamvertragende en antistatische beschermende overall met witte reflecterende strepen op de armen, benen en schouders. De Bizweld Iona BIZ5 vlamvertragende overall heeft twee borstzakken en sluit met een ritssluiting. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel. De naam van het kledingstuk staat eronder en een oranje knop/klik op de afbeelding leidt naar het artikel.

Vlamvertragende en antistatische werkkleding conform de normen EN ISO 11612 en EN ISO 14116 biedt uitgebreide bescherming tegen de verschillende gevaren op de werkplek. Investeer in hoogwaardige beschermende kleding om de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers te garanderen.

 

Oranje knoop die toegang geeft tot de gehele collectie vlamvertragende kleding.