Portwest bedrijfslogo in blauw en oranje op een witte achtergrond.

Afbeelding van een arbeider gekleed in beschermende kleding die in een windpark staat. In het midden overlappend gerangschikt is bovenaan een vierkant met vier kleine plaatjes met taferelen uit fabrieken.

Blauwe letters "Voorbij de normen: veiligheid, prestaties en ethische productie". Er zit een oranje lijn onder.

De juiste werkkleding beschermt niet alleen tegen ongevallen, maar zorgt ook voor comfort en een lange levensduur bij het dagelijkse werk. Maar hoe zorg je ervoor dat beschermende kleding aan de hoge eisen voldoet? Zorgvuldige kwaliteitstesten zijn essentieel. Het zorgt ervoor dat materialen, naden en beschermende functies voldoen aan de toepasselijke normen en dat de kleding zijn doel vervult: of het nu gaat om bescherming tegen hitte, chemicaliën of mechanische belasting. Dit bericht gaat over het testproces van Portwest.

 

Afbeelding van een werknemer die een geel veiligheidsvest test in het laboratorium. Boven de afbeelding staat de kop "Van laboratoriumtesten naar praktische prestaties" en rechts daarvan staat een tekstvak waarin het testprotocol van Portwest wordt uitgelegd.

 

Afbeelding van twee arbeiders in rode en blauwe beschermende kleding die praten terwijl ze op een reling leunen. Hierboven staat de kop "Onafhankelijke testprocedures", met aan de rechterkant een tekstvak waarin wordt uitgelegd waarom extern testen belangrijk is.

 

Strook van drie verschillende afbeeldingen van drie arbeiders in fabrieken.

Blauwe letters "Gecertificeerde ethische en verantwoorde productie". Er zit een oranje lijn onder.

Onze fabrieken worden gecontroleerd volgens de Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA). SMETA ondersteunt bedrijfspraktijken op het gebied van arbeidsnormen, universele rechten, managementsystemen en gezondheids- en veiligheidsbeleid en wordt ondersteund door het Ethical Trading Initiative en de Internationale Arbeidsorganisatie.

Bovendien zijn de fabrieken van Portwest gecertificeerd volgens de WRAP Gold Standard, 's werelds grootste onafhankelijke verantwoorde productieprogramma voor genaaide producten.

 

Op onze kleding kunt u vertrouwen!

 

Oranje knop die leidt naar onze selectie van betrouwbare werk- en beschermende kleding.