Een arbeider, gekleed in oranje hoge zichtbaarheidskleding, staat op een rotsachtige bouwplaats naast een vuurtoren, met het Portwest-logo en de slogan 'Peak Protection' op de foto. Er is een link die leidt naar onze multinorm werkkleding.

Multinorm werkkleding: de ultieme bescherming voor een breed scala aan werkomgevingen

In veel bedrijfstakken zijn de arbeidsomstandigheden uiterst uitdagend en gevaarlijk. Om ervoor te zorgen dat werknemers in deze omgevingen optimaal beschermd zijn, is de juiste beschermende kleding essentieel. Dit is waar multinorm-werkkleding in het spel komt: een innovatieve oplossing die is gecertificeerd volgens verschillende Europese normen en uitgebreide bescherming biedt.

Wat is multinorm-werkkleding?

Multinorm-werkkleding is ontwikkeld voor industrieën waarin werknemers worden blootgesteld aan verschillende gevarencategorieën. Zo moet uw kleding bijvoorbeeld vlamvertragend, antistatisch en goed zichtbaar zijn en daarvoor gecertificeerd zijn. Certificering volgens Europese normen is gebaseerd op de beschermingscriteria voor verschillende gevaren en werksituaties. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele van de belangrijkste normen voor multinorm-werkkleding:

  • EN 1149-5: Deze norm heeft betrekking op antistatische kleding die voorkomt dat elektrostatische ladingen vonken veroorzaken en ontvlambare atmosferen doen ontbranden.
  • EN 20741: Deze norm specificeert de vereisten voor hoge zichtbaarheidskleding die ervoor zorgt dat werknemers duidelijk zichtbaar zijn bij slecht zicht.
  • EN ISO 11612: Deze norm heeft betrekking op kleding die beschermt tegen hitte en vlammen en geschikt is voor activiteiten zoals lassen.
  • IEC 61482-2: Deze norm heeft betrekking op de bescherming tegen de thermische gevaren van een vlamboogfout die kunnen optreden bij het werken aan elektrische systemen.

Bizflame vlamboog multinorm hoge zichtbaarheidsjas FR79 in gele kleur met reflecterende strepen, speciaal ontworpen voor bescherming tegen vlambogen. Er wordt een link naar de artikelpagina gegeven.Vlamvertragende, antistatische multinorm hoge zichtbaarheidsjas Bizflame FR61 in gele kleur met reflecterende strepen, biedt uitgebreide bescherming en zichtbaarheid. Er wordt een link naar de artikelpagina gegeven.

De voordelen van multinorm werkkleding

Uitgebreide bescherming
Een van de grootste voordelen van multinorm-werkkleding is de uitgebreide bescherming die deze biedt. Omdat het aan meerdere normen voldoet, beschermt het werknemers tegen een verscheidenheid aan gevaren: van elektrostatische ontlading tot slecht zicht tot hitte en vlambogen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor werkomgevingen waar verschillende risico's tegelijkertijd bestaan.

Veelzijdigheid
Multinorm werkkleding is zeer veelzijdig en toepasbaar in diverse industrieën. Of het nu gaat om de bouwsector, de mijnbouw, de metaalverwerking of de elektriciteitsvoorziening: deze kleding is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. De veelzijdigheid ervan kan ook de noodzaak verminderen om meerdere verschillende beschermende kledingstukken aan te schaffen en te beheren.

Comfort en functionaliteit
Ondanks het hoge beschermingsniveau dat multinorm-werkkleding biedt, is deze ontworpen om comfortabel en functioneel te zijn. Moderne materialen en designs zorgen ervoor dat de kleding licht, ademend is en de bewegingsvrijheid niet beperkt. Dit is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers hun taken efficiënt en veilig kunnen uitvoeren.

Multinorm hoge zichtbaarheid tuinbroek FR63 in gele kleur met reflecterende strepen, biedt bescherming en zichtbaarheid op het werk. Er wordt een link naar de artikelpagina gegeven.Multinorm hoge zichtbaarheidsoverall FR60 in geel en donkerblauw met reflecterende strepen. Er wordt een link naar de artikelpagina gegeven.

Multinorm-werkkleding vertegenwoordigt een belangrijke innovatie op het gebied van veiligheid op de werkplek. Door te voldoen aan meerdere Europese normen, biedt deze uitgebreide bescherming in uitdagende werkomgevingen en garandeert tegelijkertijd comfort en veelzijdigheid. Voor bedrijven die de veiligheid van hun medewerkers serieus nemen, is multistandaard werkkleding een waardevolle investering.

 

Oranje knop die leidt naar de collectie multinormkleding.