Er wordt een persoon gezien die een kettingzaag gebruikt om een ​​op de grond liggende boomstam door te zagen. Op de achtergrond zie je bruine herfstbladeren en rondvliegende houtsnippers. In de rechterbovenhoek van de afbeelding staat het Portwest-logo in blauw en oranje tegen een transparant witte achtergrond.   Er is een link die leidt naar onze kettingzaagkleding.

Kettingzagen zijn onmisbare gereedschappen in de bosbouw en bij veel ambachtelijke activiteiten. Maar het werken ermee brengt ook grote risico’s met zich mee, daarom is het dragen van de juiste beschermende kleding essentieel. In deze blogpost laten we je kennismaken met onze selectie geschikte kleding en geven we je tips voor het kiezen van de juiste uitrusting.

 

De belangrijkste beschermende kledingstukken

 

SNIJBESCHERMENDE BROEK:
Deze kledingstukken zijn speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen snijwonden. Ze zijn gemaakt van meerdere lagen snijbestendige materialen die de kettingzaag vertragen of stoppen voordat deze de huid bereikt.

 

SNIJBESCHERMINGSLAARZEN:
Deze laarzen bieden extra bescherming voor de voeten en enkels. Ze zijn uitgerust met een versterkte punt en een snijvast inzetstuk om verwondingen door de kettingzaag te voorkomen.

Afbeelding van de eikenhouten tuinbroek CH12 in het zwart met oranje details, oranje knoop en een link die naar het artikel leidt.Afbeelding van de bosarbeidersset PW98 in oranje met gehoorbescherming en zwart gezichtsvizier. Hieronder staat de artikelnaam en een oranje knop die naar het artikel leidt.

BESCHERMENDE HANDSCHOENEN:
Handschoenen voor het werken met kettingzagen zijn bovendien snijbestendig en bieden bescherming tegen zowel snijwonden als koude en natte omstandigheden.

 

VEILIGHELM MET VIZIER EN GEHOORBESCHERMING:
Een veiligheidshelm beschermt je hoofd tegen vallende takken en andere gevaren. Een vizier beschermt het gezicht, terwijl gehoorbescherming beschermt tegen het harde geluid van de kettingzaag.

 

 Afbeelding van de A290 kettingzaaghandschoen in oranje, wit en zwart. Hieronder staat de artikelnaam en een oranje knop die naar het artikel leidt.Afbeelding van de Portwest Compositelite Traction veiligheidslaars HRO CI WR FD01 in het zwart met een oranje knop en een link naar het artikel.

 

Het kiezen van de juiste apparatuur

 

EUROPESE NORM EN 381:
Deze norm specificeert de eisen en testmethoden voor beschermende kleding tegen handkettingzagen. Het bevat verschillende onderdelen die specifieke vereisten voor broeken, jassen, handschoenen en laarzen regelen.

 

MATERIAALKWALITEIT:
Let bij het kiezen van beschermende kleding op hoogwaardige materialen die robuust en duurzaam zijn. Snijbestendige materialen zoals Kevlar of speciale beschermende stoffen bieden de beste bescherming.

 

PASVORM EN COMFORT:
Beschermende kleding moet goed aansluiten en voldoende bewegingsvrijheid bieden, zodat het werk niet wordt gehinderd. Zoek naar verstelbare sluitingen en ademende materialen voor extra comfort.

 

Oranje knop die leidt naar de gehele collectie beschermende kleding voor het hanteren van kettingzagen.