Werkhandschoenen zijn essentiële beschermingsmiddelen die de handen beschermen tegen verwondingen, chemicaliën, hitte en andere gevaren. De verscheidenheid aan werkhandschoenen op de markt kan echter overweldigend zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op vier verschillende soorten werkhandschoenen en hun specifieke toepassingen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werkplek.
Als u op de gewenste handschoen klikt, komt u direct op de artikelpagina. Als u op de blauwe banners klikt, komt u via de link in de betreffende categorie met alle modellen in het overzicht.
Werken in gevoelige elektronische omgevingen vereist speciale voorzorgsmaatregelen om elektrostatische ontlading te voorkomen. Antistatische handschoenen, ook wel ESD-handschoenen genoemd, bieden precies deze bescherming. Ze voeren elektrostatische ladingen veilig af en beschermen zo gevoelige elektronische componenten tegen beschadiging.
Bij het omgaan met chemicaliën zijn handschoenen nodig die bestand zijn tegen verschillende stoffen. Chemisch bestendige handschoenen beschermen niet alleen tegen agressieve stoffen, maar bieden ook comfort en flexibiliteit om de werkprestaties niet te belemmeren.
Bij laswerkzaamheden zijn speciale handschoenen nodig die beschermen tegen hitte, vonken en materiaalspatten. Handschoenen van hittebestendig materiaal bieden bescherming tegen deze gevaren en bieden goede grip en bewegingsvrijheid.
Werken in omgevingen waar het risico bestaat dat u wordt geraakt door machines of vallende voorwerpen, vereist robuuste handschoenen die betrouwbare bescherming bieden. Anti-impacthandschoenen zijn gemaakt van materialen zoals Kevlar of Dyneema en minimaliseren het risico op letsel door mechanische schokken.
Vergeet niet dat het beschermen van uw handen niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook van cruciaal belang is voor uw veiligheid op de werkplek. Voor uw welzijn en dat van uw medewerkers is het zeker de moeite waard om te investeren in hoogwaardige werkhandschoenen.